Adrianin tanssiohjeita

Vuosien varrella olen tullut kirjoittaneeksi monenlaisia historiallisten tanssien ohjeita, moniin eri tarkoituksiin. Tälle sivulle olen yrittänyt (ja yritän) kerätä ainakin suurimman osan niistä.


Tässä on ihan ensiksi lyhyehkö PDF-muotoinen muistilappuohje monenlaisista renessanssin tanssiaskelikoista.


Olen järjestänyt Ropecon-tapahtuman historiallisten tanssien tanssiaiset ja tanssiharjoitukset muutamana vuonna, sekä auttanut järjestelyissä joinakin muina vuosina. Tässä ovat näitä Ropeconeja varten kirjoittamani tanssiohjeet PDF-muotoisina "vihkosina".


Olen myös kirjoittanut muutamia "muistilappuohjeita" joitakin Tampereen tanssiharjoituksissa tai tanssileireillä tanssittuja tansseja varten. Enimmäkseen nämä tämän listan tanssit lienevät joko hieman hankalampia tai sitten muuten vain pikkuisen oudompia. Näitä ohjeita ei ole välttämättä tarkoitettu täysin kattaviksi ja itsenäisiksi, vaan ennen kaikkea muistin tueksi sitten kun tanssi on ensin opeteltu jonkun ohjauksessa ihan käytännössäkin ainakin kertaalleen.
Ulkoasultaan suurin osa näistä ohjeista on muotoiltu siten, että ne näyttävät siisteiltä, selkeiltä ja ymmärrettäviltä tulostettuna tasalevyisellä fontilla, vähintään 74 merkkiä riville.


Ja tässä on muotoilemani (englanninkielinen) lyhyt muistilappuohje kaikista ranskalaisen Orchesographie-kirjan branle-piiritansseista.