Johdatus keskiajan ja renessanssin hovitansseihin

Kiinnostaisiko sinua tutustua vanhojen historiallisten tanssien maailmaan? Haluaisitko kokeilla, miten menneiden aikojen prinssit ja prinsessat, linnanherrat ja aatelisneidot viihdyttivät itseään ja toisiaan sekä esittelivät taitojaan loisteliaissa juhlissaan? Tilaisuutesi on tullut...

Hämeen Keskiaikaseura ry järjestää silloin tällöin lyhyitä ja pienimuotoisia vanhojen hovitanssien "alkeiskursseja", joilla käydään läpi näiden tanssien perusteita sekä joitakin suomalaisten keskiaikaharrastajien parissa yleisesti tanssittuja helppoja tansseja.

Seuraavan kerran tällainen kurssi järjestetään kahtena arki-iltana toukokuun loppupuolella. Paikkana on Monitoimitalo 13 (Satakunnankatu 13, Hotelli Tammerin vieressä), neljäs kerros. Kurssin osallistumismaksu on 2 euroa / kerta. (Hämeen keskiaikaseuran, Suomen keskiaikaseuran sekä SCA:n jäsenille kurssi on ilmainen.)

maanantaina 20.5.2013 kello 18:00 - 20:00
torstaina 23.5.2013 kello 18:00 - 20:00

Kurssi järjestetään siis "kaksiosaisena". Voit osallistua kummalle kerralle haluat, tai vaikka molemmillekin! Perusaskeleet ja hieman yleistä taustaa käydään läpi molemmilla kerroilla, mutta muuten eri päivinä opetellaan eri tanssikoreografiat.

Kurssin järjestelyistä vastaa Atro Kajaste. Häneltä voi myös kysellä lisää niin tästä kurssista kuin näistä tansseista yleensäkin. Parhaiten Atron tavoittaa sähköpostitse (osoitteesta Atro.Kajaste@iki.fi), mutta soittaakin saa yrittää, jos on tarpeen (050-3275720 / Atro).

Tervetuloa!Lisätietoja

Hämeen Keskiaikaseura ry eli Humalasalon pitäjä

Kurssin opettajan Atron tanssiaiheinen tiedotussivu

Historialliset tanssit Suomessa — tietoa näistä tansseista, niiden harrastajista ja tanssitoiminnasta myös Tampereen ulkopuolella

Historiallisten tanssien TanssiWiki — paljon tanssiohjeita suomeksi sekä tietoa ajankohtaisista historiallisiin tansseihin liittyvistä tapahtumista

Nämä tanssit eivät ole fyysisesti vaativia, eivätkä ne edellytä pukeutumisen suhteen juurikaan mitään. Vaatteiksi käyvät tavalliset rennot ja mukavat arkivaatteet. Jalkineiksi sopivat lähes mitkä tahansa kevyet ja pehmeät kävelykengät, sisäkengät tai tanssikengät, mieluiten kuitenkin korottomat tai erittäin matalakorkoiset. Myös tanssitossut tai voimistelutossut ovat oikein hyvä vaihtoehto.

Tanssit eivät ole nykyaikaisessa mielessä paritansseja, vaikka niitä suurimmaksi osaksi tanssitaankin periaatteessa pareittain tai "jonkun kanssa". Kurssille ei siis tarvita omaa paria mukaan (vaikka toki sellaisenkin saa mielellään mukanaan tuoda), ja kaikki pääsevät tanssimaan yhtä paljon, riippumatta osallistujien sukupuolijakaumasta.

Aiempaa tanssikokemusta historiallisista tansseista, tai mistään muustakaan tanssilajista, ei tällä kurssilla tarvita. Tarkoitus on todellakin lähteä liikkeelle aivan ensimmäisistä alkeista. Tanssien oppimista helpottaa, jos osaa kävellä kohtuullisen sujuvasti musiikin tahtiin sekä laskea samalla neljään, mutta mitään sen kummempia "erityistaitoja" ei keneltäkään odoteta. (Eikä tuokaan ole ihan täysin välttämätöntä. Se vain helpottaa asioita.)

Kurssi pidetään siis Monitoimitalo 13:ssa. Se on harmaanruskea kerrostalo (entinen kauppaoppilaitos, entinen Steiner-koulu) Satakunnankadulla Hotelli Tammerin vieressä, paloasemaa vastapäätä. Talon osoite on Satakunnankatu 13, mutta sisäänkäynti tapahtuu talon pääovesta Pellavatehtaankadun puolelta.

Ennakkoilmoittautuminen kurssille ei ole välttämätöntä. Osallistumismaksu (2 euroa / henkilö / kerta) maksetaan paikan päällä käteisellä. Tasarahaa tietysti toivotaan, mutta ei edellytetä.


tanssijoita