Tanssimestari Adrianin virtuaalikirjasto

Varsinainen "kirjastosivusto" on vielä työn alla. Se saattaa ehkä valmistua joskus, tai sitten ei. Mahdollista valmistumista odotellessa voi kuitenkin käyttää hyväkseen näiden parin tilapäisen sivun tietoja.


Hämeen Keskiaikaseuran tanssiharjoituksista

Tämä sivu, tai pikkuinen sivusto, oli joskus Hämeen keskiaikaseuran tanssiharjoitusten ensisijainen tiedotussivu. Sen jälkeen, kun Atro Kajaste (joka joissakin yhteyksissä tunnetaan myös herra Adrian Möhkönä tai tanssimestari Adrianina) joitakin vuosia sitten luopui keskiaikaseuran virallisen tanssitoimintavastaavan tehtävistä joksikin aikaa, muuttui samalla tämän sivuston käyttötarkoituskin. Siitä lähtien tämä on ollut ennen kaikkea Atron "henkilökohtainen tiedotussivu", jolta löytyy Atron itsensä kirjoittamia historiallisiin tansseihin liittyviä juttuja sekä linkkejä muille Atron mielestä tärkeille tai kiinnostaville tanssisivustoille.

Hämeen keskiaikaseuran tanssiharjoituksissa tanssitaan edelleen monenlaisia vanhoja eurooppalaisia hovitansseja. Tanssit ovat peräisin suunnilleen aikakaudelta 1450-1650. Mukaan harjoituksiin ovat aina olleet -- ja ovat edelleen -- tervetulleita kaikki näistä tansseista kiinnostuneet, aiempaan tanssikokemukseen tai eri seurojen jäsenyyksiin katsomatta.

Kevätkaudella 2019, eli tammikuun alusta ainakin toukokuun loppuun, luultavasti aina juhannukseen saakka, harjoituspaikkanamme toimii Tammela-keskus. Pääsääntöisesti tanssimme ns. "isossa salissa". (Sama paikka kuin vuonna 2018.) Paikan osoite on Itsenäisyydenkatu 21 B, sisään tullaan korttelin sisäpihalta, ja sali sijaitsee katutasossa "pääovesta" suoraan eteenpäin. (Joinakin kertoina joudumme tanssimaan tuon ison salin sijasta Tammela-keskuksen voimistelusalissa, kellarikerroksessa.)

Harjoitustemme viikonpäivä on tällä kaudella keskiviikko. Kellonaika on pääsääntöisesti klo 18-20. (Joinakin yksittäisinä kertoina tämä saattaa siirtyä tilavarausten vuoksi poikkeuksellisesti hieman myöhemmäksi, klo 19-21.)

Tarkemmat tiedot tanssiharjoitusten aikatauluista sekä muista käytännön järjestelyistä löytyvät nykyään (tai ainakin saattavat kenties löytyä joskus tulevaisuudessa... ehkä?) Hämeen keskiaikaseuran nettisivuilta. Myös Tervatanssit-blogissa kerrotaan (tai on joskus kerrottu) tanssijoidemme seikkailuista sekä tanssiharjoitusten ajankohtaisista asioista.

Kommentteja ja kysymyksiä saa lähettää Atrolle sähköpostitse osoitteeseen Atro.Kajaste@iki.fi .


Tanssiaiheisia linkkejä


Tampereen harjoituksissa aikoinaan tanssittuja tansseja
kevään 2010 tanssit / kesän 2010 tanssit
kevään 2009 tanssit / kesän 2009 tanssit / syksyn 2009 tanssit
kevään 2008 tanssit / kesän 2008 tanssit / syksyn 2008 tanssit
kevään 2007 tanssit / kesän 2007 tanssit / syksyn 2007 tanssit
kevään 2006 tanssit / kesän 2006 tanssit / syksyn 2006 tanssit
kevään 2005 tanssit / kesän 2005 tanssit / syksyn 2005 tanssit
kevään 2004 tanssit / kesän 2004 tanssit / syksyn 2004 tanssit
syksyn 2003 tanssit