Tanssimestari Adrianin virtuaalikirjasto

Varsinainen "kirjastosivusto" on vielä työn alla. Se saattaa ehkä valmistua joskus, tai sitten luultavammin ei. Sen mahdollista valmistumista odotellessa voi kuitenkin käyttää hyväkseen näiden parin "jossain määrin tilapäisen" sivun tietoja.


Hämeen Keskiaikaseuran tanssiharjoituksista

Tämä sivu, tai pikkuinen sivusto, oli joskus Hämeen keskiaikaseuran tanssiharjoitusten ensisijainen tiedotussivu. Sen jälkeen, kun Atro Kajaste (joka joissakin yhteyksissä tunnetaan myös herra Adrian Möhkönä tai tanssimestari Adrianina) joitakin vuosia sitten luopui keskiaikaseuran virallisen tanssitoimintavastaavan tehtävistä joksikin aikaa, muuttui samalla tämän sivuston käyttötarkoituskin. Siitä lähtien tämä on ollut ennen kaikkea Atron "henkilökohtainen tiedotussivu", jolta löytyy Atron itsensä kirjoittamia historiallisiin tansseihin liittyviä juttuja sekä linkkejä muille Atron mielestä tärkeille tai kiinnostaville tanssisivustoille.

Hämeen keskiaikaseuran tanssiharjoituksissa tanssitaan edelleen monenlaisia vanhoja eurooppalaisia hovitansseja. Tanssit ovat peräisin suunnilleen aikakaudelta 1450-1650. Mukaan harjoituksiin ovat aina olleet -- ja ovat edelleen -- tervetulleita kaikki näistä tansseista kiinnostuneet, aiempaan tanssikokemukseen tai eri seurojen jäsenyyksiin katsomatta.

Syyskaudella 2020, eli syyskuun alusta jouluun saakka, harjoituspaikkanamme toimii Tammela-keskus. Pääsääntöisesti tanssimme ns. "isossa salissa". (Sama paikka kuin vuosina 2018-2019.) Paikan osoite on Itsenäisyydenkatu 21 B, sisään tullaan korttelin sisäpihalta, ja sali sijaitsee katutasossa "pääovesta" (terveyskeskuksen ovesta) suoraan eteenpäin.

Harjoitustemme viikonpäivä on tällä kaudella keskiviikko. Kellonaika on pääsääntöisesti klo 18-20. (Joinakin yksittäisinä kertoina tämä saattaa ehkä siirtyä tilavarausten vuoksi poikkeuksellisesti hieman myöhemmäksi, klo 19-21.)

HUOM! Koronavirusepidemian vuoksi tanssiharjoitukset olivat kevään ja kesän ajan tauolla. Syyskausi alkoi jotakuinkin normaalisti, ja toistaiseksi jatkamme harjoituksia säännöllisesti, mutta tarkkailemme tilannetta. Tarpeen vaatiessa harjoitukset voidaan joutua jättämään taas tauolle ehkä hyvinkin lyhyellä varoitusajalla.

Tarkemmat tiedot tanssiharjoitusten aikatauluista sekä muista käytännön järjestelyistä saattavat mahdollisesti löytyä joskus tulevaisuudessa (myös) Hämeen keskiaikaseuran nettisivuilta. Myös Tervatanssit-blogissa kerrotaan (tai on joskus aikoinaan kerrottu) tanssijoidemme seikkailuista sekä tanssiharjoitusten ajankohtaisista asioista.

Kommentteja ja kysymyksiä saa lähettää Atrolle sähköpostitse osoitteeseen Atro.Kajaste@iki.fi .


Tanssiaiheisia linkkejä


Tampereen harjoituksissa joskus aikoinaan tanssittuja tansseja
kevään 2010 tanssit / kesän 2010 tanssit
kevään 2009 tanssit / kesän 2009 tanssit / syksyn 2009 tanssit
kevään 2008 tanssit / kesän 2008 tanssit / syksyn 2008 tanssit
kevään 2007 tanssit / kesän 2007 tanssit / syksyn 2007 tanssit
kevään 2006 tanssit / kesän 2006 tanssit / syksyn 2006 tanssit
kevään 2005 tanssit / kesän 2005 tanssit / syksyn 2005 tanssit
kevään 2004 tanssit / kesän 2004 tanssit / syksyn 2004 tanssit
syksyn 2003 tanssit