Tanssimestari Adrianin virtuaalikirjasto

Varsinainen "kirjastosivusto" on vielä työn alla. Se saattaa ehkä valmistua joskus, tai sitten luultavammin ei. Sen mahdollista valmistumista odotellessa voi kuitenkin käyttää hyväkseen näiden parin "jossain määrin tilapäisen" sivun tietoja.


Hämeen Keskiaikaseuran tanssiharjoituksista

Tämä sivu, tai pikkuinen sivusto, oli joskus Hämeen keskiaikaseuran tanssiharjoitusten ensisijainen tiedotussivu. Sen jälkeen, kun Atro Kajaste (joka joissakin yhteyksissä tunnetaan myös herra Adrian Möhkönä tai tanssimestari Adrianina) joitakin vuosia sitten luopui keskiaikaseuran virallisen tanssitoimintavastaavan tehtävistä joksikin aikaa, muuttui samalla tämän sivuston käyttötarkoituskin. Siitä lähtien tämä on ollut ennen kaikkea Atron "henkilökohtainen tiedotussivu", jolta löytyy Atron itsensä kirjoittamia historiallisiin tansseihin liittyviä juttuja sekä linkkejä muille Atron mielestä tärkeille tai kiinnostaville tanssisivustoille.

Hämeen keskiaikaseuran (eli Humalasalon pitäjän) tanssiharjoituksissa tanssitaan edelleen monenlaisia vanhoja eurooppalaisia hovitansseja. Tanssit ovat enimmäkseen peräisin aikakaudelta 1450-1650 (noin suunnilleen). Mukaan harjoituksiin ovat aina olleet -- ja ovat edelleen -- tervetulleita kaikki näistä tansseista kiinnostuneet, aiempaan tanssikokemukseen tai eri seurojen jäsenyyksiin katsomatta.

Tarkempia tietoja tanssiharjoitusten aikatauluista sekä muista käytännön järjestelyistä saattaa mahdollisesti löytyä joskus tulevaisuudessa (myös) Hämeen keskiaikaseuran nettisivuilta. Myös Tervatanssit-blogissa saatetaan kertoa (tai on joskus aikoinaan kerrottu) tanssijoidemme seikkailuista sekä tanssiharjoitusten ajankohtaisista asioista. Kaikkein virallisin "ajantasainen tiedotuskanava" näitä tanssiharjoituksia (ja niihin liittyviä juttuja) koskien on keskiaikaseuran erillinen tanssiaiheinen postituslista.


Syyskaudella 2022, eli syyskuun alusta jouluun saakka, harjoituspaikkanamme toimii aiemmiltakin vuosilta tuttu Tammela-keskus. Paikan osoite on Itsenäisyydenkatu 21 B, ja sisään tullaan korttelin sisäpihalta. Tällä kaudella tanssimme kellarikerroksen voimistelusalissa. Sinne pääsee ehkä helpoimmin "pääoven" (terveyskeskuksen oven) oikealla puolella syvennyksessä olevan sivuoven kautta.

Harjoitustemme viikonpäivä on tällä kaudella keskiviikko, ja kellonaika klo 18-20. Emme pidä "syyslomaa" tai muutakaan erillistä taukoa, vaan harjoitukset jatkuvat viikottaisina aina joulutaukoon saakka.

Kommentteja ja kysymyksiä saa lähettää Atrolle sähköpostitse osoitteeseen Atro.Kajaste@iki.fi .


Tanssiaiheisia linkkejä, Atron omia

Tanssiaiheisia linkkejä muualle


Tampereen harjoituksissa joskus aikoinaan kauan sitten tanssittuja tansseja

kevään 2010 tanssit / kesän 2010 tanssit
kevään 2009 tanssit / kesän 2009 tanssit / syksyn 2009 tanssit
kevään 2008 tanssit / kesän 2008 tanssit / syksyn 2008 tanssit
kevään 2007 tanssit / kesän 2007 tanssit / syksyn 2007 tanssit
kevään 2006 tanssit / kesän 2006 tanssit / syksyn 2006 tanssit
kevään 2005 tanssit / kesän 2005 tanssit / syksyn 2005 tanssit
kevään 2004 tanssit / kesän 2004 tanssit / syksyn 2004 tanssit
syksyn 2003 tanssit